ریزش مو در دوران بارداری عمدتاً به دلیل تغییرات هورمونی در بدن مادر است. در طول زمان بارداری، مادران باید ویتامینهایی مصرف کنند که ریزش مو را در آنها کاهش داده و به رشد آنها نیز کمک کند. چرا که موها در این دوران نازکتر و شکنندهتر میشوند. به هر حال، هورمونهایی که این مشکلات به وجود میآوردند پس از زایمان، حدوداً ۲ تا ۳ ماه بعد از متولد شدن نوزاد به وضعیت اولیه خود و قبل از بارداری باز میگردند.
به غیر از مشکلات هورمونی، طبیعی است که زنان به دلیل فقدان ویتامین در بدنشان دچار ریزش مو بشوند. دلیل دیگر این است که در این دوران بدن مقدار زیادی مواد معدنی و ویتامین مورد نیاز دارد که شما باید بهوسیله خوردن میوه و سبزیجات آنها را تأمین کنید.
در دوران بارداری، ریزش مو عامل شایعی نیست، حتی در بعضی موارد تغییرات هورمونی در دوره بارداری ممکن است که منجر به پرمویی در خانمهای باردار شود و این حالت را در آنها به وجود آورد. اما در عین حال ممکن است برخی مادران باردار در طول دوره بارداری آن را تجربه کنند. در هر صورت با برخی اقدامات ساده میتوان از بروز این امر جلوگیری کرد.
پس از دوران بارداری نیز ریزش مو وجود دارد و دیده میشود، پس از دوره زایمان و شیردهی، موها مجدد به فرم طبیعی خود بازمیگردد. زمانی که مادر دارای بیماری زمینهای از جمله سوءتغذیه و اختلالات تغذیهای باشد این پرمویی و ریزش شدید موها ممکن است، ماندگار شود.
بانوانی که قبل از بارداری رژیم غذایی مناسب داشته باشند، مشکلات و بیماریهای پوست و مو نداشته و در طی بارداری هم همه چیز خوب و طبق روال طبیعی پیش میرود.
بانوانی که برنامهریزی برای آینده جهت باردار شدن دارند از یک یا دو ماه قبل و به خصوص در ۳ یا ۴ ماه اول بارداری که هر لحظه سلولهای جنینی در حال تکامل، اضافه شدن و شکل گرفتن است از هر گونه مواد شیمیایی دوری کنند.
مهمترین علت ریزش مو در دوران نقاهت بعد از زایمان، شروع شیردهی و بازگشت هورمونهای بدن به حالت قبل از بارداری است.
روی، کلسیم و منیزیم برای گذر از دوران شیردهی و ریزش موی دورهای بعد از زایمان بسیار مفید است، مصرف شیر و لبنیات، گوشت، حبوبات مختلف، میوههای تازه و مکملهای غذایی در دوران بارداری توصیه میشود.
با مصرف غذای کافی و مکملهای مورد نیاز تحت نظر پزشک این مواد را برای بدنتان تأمین کنید.